03 maj 08:25, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

01:28 Skadegörelse, Piteå: Polispatrull vid busstationen vinkas in av ungdomar som säger att en utpekad person sparkat på EPA-traktorn de åkt i så att det blivit en buckla. Polispatrullen pratar med den utpekade personen som befinner sig en bit bort och upprättar en anmälan gällande skadegörelse.

02:21 Rattfylleri, Gällivare: Polisen stoppar och kontrollerar en personbil vid Malmberget. Föraren, en man i 55-årsåldern, misstänks vara berusad och blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Han får följa med för provtagning. Mannens körkort omhändertas och en anmälan gällande grovt rattfylleri upprättas.

06:01 Skadegörelse, Luleå: Polispatrull beordras till en skola på Örnäset där ett brandlarm gått. Ingen brand påträffas, men okänd gärningsperson/personer har varit inne i skolan och tömt en pulversläckare. En anmälan gällande skadegörelse upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen