Uppdaterad 03 maj 23:32

03 maj 19:56, Mord/dråp, Göteborg

En man har skadats i samband med skottlossning i Gamlestaden. Mannen har avlidit av sina skador.

Kl 18.58 får polisen via SOS ett larm om skottlossning i Gamlestaden på Lars Kaggsgatan. Det kommer in uppgifter om att ett flertal skott ska ha avlossats på platsen och en man ska vara skadad.

Polis och ambulans larmas till platsen. En polisinsats inleds.

Kl 19.00 är första polispatrull på plats och man finner då den skottskadade mannen på platsen. En personbil uppges ha lämnat platsen i samband med skottlossningen. Platsen för händelsen spärras av. Den skadade avförs till sjukhus, skadeläget oklart.

Polisen inleder förundersökning med rubricering försök till mord. Ingen person gripen i nuläget. Polisen har inte heller kunnat lokalisera den bil som lämnat brottsplatsen.

Polisen håller förhör med vittnen på plats och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Inga ytterligare uppgifter kring den skadade kan för närvarande lämnas ut.

Kl 19.04 Polisen beslutar om sk särskild händelse som innebär att man kan tillföra ytterligare personal till händelsen/utredningen.

Kl 22.00: Uppdatering
Den skadade, en man i 30-årsåldern dödförklarades på sjukhus. Det innebär att förundersökningen nu rubriceras mord. Ingen har ännu gripits. Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Kl 23:05: Avspärrningarna på brottsplatsen hävs. Det innebär att den tekniska undersökning även är avslutad på brottsplatsen.

Kl 23.10: Ärendet har nu övertagits av jouråklagare. Det innebär även att informationsansvaret lämnas över. Lottning av åklagare kommer att ske under morgondagen.

Kl 23.30: För närvarande kan ingen ytterligare information lämnas ut från förundersökningen/Ingen ytterligare information kommer att lämnas ut under natten.  

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen