30 maj 00:29, Stöld/inbrott, Malmö

Inbrottstjuv konfronterad, Torngatan.

Larm inkommer från en bostad på Tornfalksgatan där en gärningsman har konfronterats av en familjemedlem inne i bostaden. De två männen drabbar samman varpå målsäganden får mindre skador på kroppen. Gärningsmannen lämnar sedan platsen till fots utan skor. I samband med tumultet är det oklart om gärningsmannen får med sig stöldgods ut.

Nästa larm inkommer 20 minuter senare, kl 00:50, från ett bostadshus i korsningen Lundavägen/Vattenverksvägen. En man rapporteras slå sönder rutor på baksidan av huset med hjälp av ett tillhygge liknande en yxa. Han skall ha tagit sig in i förrådet till fastigheten för att sedan återigen springa från platsen i bara strumporna. Polis söker med hund och den skolöse gärningsmannen grips i närliggande område. Han misstänks för bland annat rån, med anledning av sammandrabbningen och skadorna som uppstod i samband med inbrottet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.