Uppdaterad 30 maj 08:05

30 maj 03:28, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Sammanfattning 00:00 - 07:00

01:32 Person rån, centrala Umeå

Flertalet patruller kallades till centrala Umeå då det inkom samtal om att en man hade blivit rånad. Under insatsen framkom det att mannen blivit rånad av tre andra män, en av männen hade haft någon form av tillhygge. Målsägande rånades på personliga saker. Patrullerna har förhört målsägande, kontrollerat personer och sökt efter gärningsmännen i området. Ingen person är gripen i nuläget, målsägande vart inte skadad under händelsen. Sedvanligt utredningsarbete pågår.

Polisen vill att allmänheten hör av sig ifall det finns iakttagelser kring händelsen.

Uppdatering 08:04 (av kommunikatör Åsa Mjörndal)

03:29 Rattfylleri, Umeå: Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil på Ålidhem. Föraren, en man i 25-årsåldern, misstänks vara berusad och får följa med för provtagning.  En anmälan gällande rattfylleri upprättas.

Övrigt: En viltolycka med en lastbil och ett rådjur inträffade vid tre-tiden på E4, Ånäset. Ingen person skadades vid olyckan.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.