30 maj 06:44, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur polisens arbetsuppgifter under kvällen/natten. Presstalesperson under Pingstafton är Stefan Gustafsson.

Kl 23.11 Göteborg, våldsamt upplopp mm
Polis larmas efter ett stort antal telefonsamtal till Herr Arnes gata där det ska befinna sig ett större gäng och det är oroligt på platsen. Så fort polis anländer så börjar de samlade på platsen kasta föremål mot polisen, bl a sten mm. Polisen befinner sig i underläge men kan ganska omgående få förstärkning och inleda en insats. Gruppen börjar samtidig röra sig mot Selma Lagerlöfs torg.

Polisen lyckas att ringa in de aktiva på platsen. 1 person grips för blåljus sabotage, 24 personer omhändertas för ordningsstörning, 5 minderåriga som varit delaktiga får hämtas av föräldrar. Ytterligare en person som polisen anser varit pådrivande grips som anstiftare till händelsen.

Inga uppgifter om personskador då det gäller varken polispersonal eller involverade ungdomar.

Kl 23.29 Trollhättan, misshandel
Polis och ambulans larmas till  Kungsgatan där någon uppges blivit misshandlad. Händelsen beskrivs som bråk mellan fyra män. En uppges vara skadad. På plats anträffas en man liggande, blödande på marken, troligen medvetslös. Då ambulansen inte var tillgänglig kör polisen den skadade till NÄL, oklart skadeläge  men den skadade återfick medvetandet innan han kunde transporteras av polis. Två personer/ män pekas ut som delaktiga. En frihetsberövas för fylleri, den andra hörs på plats. Den skadade är en man ca 40 år.

Kl 00.07 Falköping, viltolycka med personskada
En personbil kolliderar med en älg på länsväg 184 vid Jättene. Älgen avlider direkt på platsen. Tre personer skadas. Polis och ambulans larmas till platsen.  Samtliga skadade, två män och en kvinna i bilen körs till Skaraborgs sjukhus, oklart skadeläge. Vägen avstängd under räddningsarbetet. Bilen får bärgas från platsen.  

Kl 01.47 Göteborg, personrån
En man i 20-årsåldern kontaktar polisen och uppger att han blivit utsatt för ett knivrån vid Storgatan. En yngre man  och kvinna ska ha hotat honom båda två med varsin kniv och tillgripit airpods. Polis till platsen. Anmälan upprättas och polisen kör hem offret. Inga kända fysiska personskador. Inga gärningsmän anträffade.

Kl 02.09 Göteborg, personrån
Ett vittne kontaktar polisen och säger sig se ett pågående rån vid Godhemsgatan. Polisen åker mot platsen men får reda på att gärningsmännen har lämnat offret på plats innan de kommer fram. Offret en man i 20-årsåldern anträffas av polis, inga kända fysiska personskador. Han uppger att tre personer, en yngre kvinna och två yngre män hotat honom med kniv och sedan tillgripit mobil, jacka och sen sk hoodie. Anmälan upprättas men ingen grips.   

------------------------------------------------------------

Natten beskrivs av vakthavande befäl (RLC) som väldigt stökig men mycket fylleri, bråk och ordningsstörningar.

När det gäller våldsbrott i relation så har det troligen kommit in två händelser i Västra Götaland via RLC som kan kopplas till denna brottskategori.  

  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.