30 maj 08:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 120 ärenden mellan kl 22 och 06. Ärenden i urval:

22.59 Polis och ambulans larmades till Boxholm där en skadad man hade anträffats utomhus. Mannen skulle ha blivit grovt misshandlad och fördes till sjukhus med ambulans. Han bedömdes vara allvarligt skadad. Mannen är i 40-årsåldern. Polisen inledde en förundersökning om försök till mord och har under natten arbetat intensivt i ärendet.

00.03 Polisen fick larm om bråk i en bostad i ett samhälle i Finspångs kommun. En man hade varit våldsam mot en kvinna. Polis kom dit och mannen, som är i 40-årsåldern, greps misstänkt för misshandel i relation. Vid 07.50 var mannen fortfarande gripen.

01.34 Polisen fick samtal om att flera personer misshandlade en man vid skolan på Ekmans väg i Finspång. När polis kom dit var det flera ungdomar som sprang därifrån. Den misshandlade mannen fördes till sjukhus med ambulans för kontroll, preliminärt ej allvarligt skadad. Polisen skrev en anmälan om misshandel. Någon misstänkt är ännu inte gripen.

03.26 Polisen fick samtal om ett rånförsök i Ryd, Linköping. En man hade blivit stoppad av två maskerade personer som hotade med ett vapenliknande föremål. Den drabbade gjorde inte som gärningspersonerna sa och fick då slag i huvudet och sedan sprang de från platsen. Polisen sökte efter de misstänkta utan framgång. En anmälan om försök till rån upprättades. Den drabbade mannen blev inte allvarligt skadad.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.