31 maj 06:55, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i Västra Götaland. Presstalesperson under Pingstdagen är Stefan Gustafsson.

Kl 17.00 Göteborg, vapenlagen mm
Polisen får in tips/uppgifter om att en man som befinner sig i en bil, troligen i centrala Göteborg ska vara beväpnad. Uppgifterna bedöms som trovärdiga och polisen söker efter bilen/föraren. Polisens helikopter deltar i sökandet. Via vittnesuppgifter och helikopter så kan polisen hitta bilen i området kring Järntorget. Polisen har i det läget inlett förundersökning med rubricering grovt vapenbrott och olaga hot.
Polisen genomför ett fordonsstopp vid Linnéplatsen med hjälp av insatsstyrkan. Mannen grips och fordonet genomsöks mm men inget vapen hittas.  

Kl 19.00 Alingsås, grovt vapenbrott
Polis larmas till Teatergatan efter det att någon hört en möjlig skottlossning, någon ska även ha sett ett skjutvapen och möjligen en man beväpnad med ett svärd eller något liknande. Händelsen ska ha inträffat bakom gymnasiet och ett femtontal personer ska ha befunnit sig på platsen.

Direkt där efter så ska flera bilar ha lämnat platsen. Ett flertal personer ska även ha lämnat platsen till fots. Möjligen maskerade. Polisen får in flera samtal som alla beskriver ungefär samma situation. När polisen kommer fram är samtliga borta. Polisen inleder förundersökning med rubricering grovt vapenbrott. Inga skadade personer anträffas. Ett flertal personer/fordon kontrolleras i närområdet men ingen grips. När polisen sedan genomför en brottsplatsundersökning finner man en hylsa från ett skjutvapen som kan bekräfta att någon har skjutit på platsen. Vid sök med hund gör polisen ytterligare fynd som troligen kan kopplas till händelsen, dock inga skjutvapen. 

Kl 19.16 Göteborg, trafikolycka med personskada
Polis och ambulans larmas till Häradsdomarevägen där en moped och en personbilska ha kolliderat. När man kommer fram så finner man mopedföraren och bilisten på plats. Mopedisten, en ung kvinna har skador på ett ben och avförs i ambulans till Mölndals sjukhus. Mopeden belagtagen, anmälan om olovlig körning upprättas.  

Under dygnet har det inkommit två kända våldsbrott i relation till/via RLC.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.