31 maj 06:57, Sammanfattning kväll och natt, Hallands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i Halland. Presstalesperson under Pingstdagen är Stefan Gustafsson.

Kl 17.57 Halmstad, trafikolycka med personskada
En kollision mellan en personbil och en cyklist inträffar vid Halmstadsvägen. Polis och ambulans larmas till platsen. Cyklisten, en man avförs till sjukhus. Han uppges dock var lindrigt skadad. Inga kända brottsmisstankar.

Kl 18.48 Halmstad, bråk/grovt brott mot knivlagen
Polisen får in vittnesuppgifter på att ett flertal personer jagar varann vid Andersbergsringen, de uppges ha tillhyggen/batonger. Oklart om någon är skadad. Polisen åker till platsen och genomför en insats. Polisen stoppar och kontrollerar fem personer och man finner även både stickvapen och batonger. Fler personer blir omhändertagna för fylleri (3 st), två av dessa blir även misstänkta för grovt brott mot knivlagen/brott mot knivlagen. Vad som ligger bakom bråket är för närvarande inte känt. Inga kända personskador. Ytterligare ett antal personer avvisandes från platsen. Knivar och batonger beslagtogs. En man misstänks för narkotikabrott genom eget bruk.

Kl 03.38 Falkenberg, misstänkt rattfylleri
Polis larmas till Varbergsvägen där en bilist uppges köra vingligt och bilen ska tidvis varit nere i diket. Ett vittne följer färden och kan leda polisen fram till bilen. Polisen kommer ifatt den aktuella bilen som då kör på Göteborgsvägen mot Falkenberg, fortfarande kraftigt vinglande. Bilen vägrar först att stanna på polisen tecken. Två personer i bilen. Bilen stannar till sist. Bilen körs av en man som är drygt 20 år. Han får blåsa och kan då misstänkas för rattfylleri. Föraren medtogs för provtagning.  

Inga kända våldsbrott i relation rapporterade via RLC under sista dygnet.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.