31 maj 08:05, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Det har varit en natt med hög arbetsbelastning. Två personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har hanterat ett antal ärenden kopplade till psykisk ohälsa och har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

00:57 Misshandel, Luleå: I samband med ett bråk på en parkering på Storheden upprättar polispatrull en anmälan gällande misshandel. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha behövt uppsöka sjukvård i samband med händelsen.

02:19 Trafikolycka, Luleå: Polispatrull beordras till Bergviken där en personbil kört av vägen. Ingen person behöver föras till sjukvård. Polisen håller förhör med föraren och upprättar en anmälan gällande trafikolycka utan misstanke om brott.

02:40 Rattfylleri, Gällivare: Polispatrull stoppar och kontrollerar en EPA-traktor på Karhakka-området. Föraren misstänks vara berusad, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. En anmälan gällande rattfylleri upprättas. Föraren är under 18 år och skjutsas hem till vårdnadshavare.

03:44 Brand, Haparanda: Polispatrull beordras till Haparanda med anledning av en villabrand. En person som befann sig i byggnaden har tagit sig ut. Huset brinner ner. Brandplatsen spärras av för teknisk undersökning. Då det inte kan uteslutas att branden är anlagd inleds en förundersökning gällande mordbrand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.