31 maj 08:24, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat cirka 120 ärenden mellan kl 22 och 06. Två personer har gripits och 18 har omhändertagits på grund av fylleri, narkotikapåverkan, rattfylleri, etc. Händelser i urval:

23.09 Polisen larmades till ett mindre samhälle i Mjölby kommun med anledning av misshandel i en bostad. En man skulle ha slagit en närstående kvinna. Polis kom till platsen. Kvinnan var inte i behov av ambulans. Mannen hade lämnat bostaden, men polisen fick tag i honom utomhus i samhället en stund senare. Han greps, misstänkt för misshandel, olaga hot och olaga frihetsberövande. Mannen är i 60-årsåldern.

00.39 Det kom larm från SOS om en trafikolycka på Strandvägen i Krokek, Norrköping. En bilist hade voltat och bilen hamnade på taket. Föraren fördes till sjukhus med ambulans. Polisen var där och misstänkte inget brott. Det var en man i 45-årsåldern som körde.

02.56 Polisen larmades till Pressaregatan i Norrköping. Flera unga män hade under hot rånat en annan ung man på plånbok och mobiltelefon. Polisen hade ett signalement och kunde en stund senare gripa en misstänkt man i 20-årsåldern i centrala Norrköping.

Utöver detta har polisen fått en hel del larm om bråk och misshandel, men som inte lett till gripanden eller att någon har varit allvarligt skadad.

Under ett uppdrag i Hageby, Norrköping, under natten så var det någon eller några som kastade sten på en polisbil. Detta lär leda till ökad polisiär närvaro i området.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.