31 maj 08:26, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av natten i Södermanland.

Polisen i Södermanland har hanterat drygt 100 ärenden mellan kl 22 och 06. Tre personer har gripits och 15 har omhändertagits för fylleri, narkotikapåverkan, rattfylleri, etc.

03.06 Ett par polispatruller meddelade att de hade gripit tre personer efter att ett vapen hade hittats. Det var vid en kontroll av några personer i centrala Strängnäs som en hundpatrull hittade ett skjutvapenliknande föremål vid en buske. Två män och en kvinna som fanns på platsen greps, de är misstänkta för grovt vapenbrott. Utredningen ska visa vad det är för typ av vapen och personernas eventuella koppling till vapnet. Männen är i 30- och 35-årsåldern, kvinnan är i 30-årsåldern.

I övrigt är det få ärenden som sticker ut från mängden. Polisen har hanterat en hel del larm om bråk eller misshandel, men de har inte varit så pass allvarliga att någon har behövt föras med ambulans till sjukhus, inte heller har de lett till gripanden. Ett av dessa bråk var på Vattugränd i Strängnäs där ett 30-tal ungdomar var stökiga och det sköts bland annat fyrverkerier.

Polisen har också hanterat en del viltolyckor, trafikbrott, utfört kontroller efter larm från allmänheten, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.