31 maj 15:03, Uppdatering, Sundsvall

Uppdatering gällande trafikolyckan i Sörfors, Sundsvall.

Fyra pojkar, samtliga 16 år gamla, har avlidit i samband med trafikolyckan i Sörfors utanför Sundsvall i natt. Två av dem var hemmahörande i Medelpad och två hemmahörande i Hälsingland. Anhöriga är underrättade.

Totalt färdades sex personer i bilen. Två personer vårdas på sjukhus för allvarliga skador.

Samtliga inblandade personer var under 20 år.

Polisen har upprättat en anmälan gällande vållande till annans död, vållande till kroppsskada samt vårdslöshet i trafik. Bilen är tagen i beslag.

Av hänsyn till anhöriga och den fortsatta utredningen vill polisen i nuläget inte gå in på hur olyckan kan ha uppstått. Det är något som den fortsatta utredningen får visa.

Berörd skola i Sundsvalls kommun kommer att ha öppet mellan 16:00 och 19:00 på söndagen för elever och föräldrar. Även den lokala kyrkan kommer att ha öppet samma tid för allmänhet och andra sörjande.

 

Efter presskonferensen på polishuset i Sundsvall med start klockan 15:00 kommer lokalpolisområdeschef för Medelpad; Josef Wiklund att finnas tillgänglig för mediefrågor. Telefonnummer: 070-235 16 90.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.