04 maj 01:58, Stöld/inbrott, Bollnäs

Flertal inbrott i Hälsingland, två misstänkta gärningsmän gripna.

Straxt innan 02:00 inkom det första larmet till polisen. En anmälare berättade att inbrottslarmet larmade på en bensinstation i Edsbyn. Samtidigt inkom uppgift om att någon brutit upp en dörr till en livsmedelsbutik, även den i Edsbyn. Ett flertal patruller deltog i jakten efter gärningsmännen och utöver patruller från Region Mitt har även patruller från region Bergslagen deltagit.

Vid 03:04 inkommer uppgift om pågående inbrott på en bensinstation i Söderala utanför Söderhamn. En av patrullerna i insatsen iakttar ca 25 minuter senare en personbil i Ljusne som stämmer in med iakttagelser från brottsplatserna. Personbilen stoppas och i bilen anträffas förutom två män gods som bedöms tillgripet från de tre brottsplatserna.

De två männen, en i 20-årsålder och en i 45-årsåldern, grips. De är misstänkta för stöld genom inbrott. Det beslagtagna godset består i huvudsak utav tobak.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.