04 maj 05:58, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Christer Fuxborg och Ulla Brehm.

22.51 Uddevalla, skadegörelse
På Dalabergsskolan går ett inbrottslarm och väktare åker till platsen. När väktaren kommer fram utsätts denne för stenkastning av ett tiotal ungdomar. Väktaren sitter kvar i bilen och blir inte träffad, oklart med skador på bilen. När polisen kommer till platsen är ungdomarna borta. Ett fönster på skolan visar sig vara krossat och en anmälan om skadegörelse skrivs.

00.34 Göteborg, rån
I Hisings-Backa anträffas en man i 45-årsåldern som blöder från ena handen. Han förs till Sahlgrenska sjukhuset med en skada i höger hand. Mannen var ganska berusad och hade svårt att berätta vad som hänt men troligtvis har han utsatts för ett rån. Oklart om han blivit av med nånting.

02.22 Borås, grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel
En man i 25-årsåldern anmäler att han blivit av med sin bil vid 21-tiden på kvällen i Brämhult. Fyra personer ska ha hotat honom med en kniv och tagit hans bil och lite värdesaker. De sa även till honom att han inte fick kontakta polisen. Anmälan om grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel samt övergrepp i rättssak har skrivits. Ingen gripen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.