04 maj 07:10, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

01.05 vid en rutinkontroll av en bilist på Malmslättsvägen i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri. En man i 25-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör, misstänkt för drograttfylleri.

01.45 en polispatrull blev av en privatperson uppmärksammad på att det kunde ha varit inbrott i en restaurang i Åby. vid en närmare undersökning visade det sig stämma och en krossad glasruta upptäcktes. Från restaurangen saknas det alkoholvaror och kontanter. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott.

03.29 samtal till polisen om att en person drabbats av inbrott i en lägenhet i centrala Norrköping. De drabbade är en kvinna i 85-årsåldern som var i lägenheten när hon hörde att någon tog sig in via balkongen. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott. En brottsplatsundersökning är genomförd och vissa spår har säkrats. Polisen spanade i närområdet också men någon misstänkt har inte gripits.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen