04 maj 07:22, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:44 Trafikbrott, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i centrala Gällivare. Föraren får en ordningsbot då bilen har brukandeförbud. 

01:13 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Kalix
Polisen uppmärksammar en bil som anmälts stulen. Polisen inleder ett förföljande då föraren inte vill stanna. Kort därefter blir det stopp på en gata intill Kalixälven.

Föraren, en man i 20-årsåldern grips. Han misstänkt för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov olovlig körning och drograttfylleri. Han misstänks även för att ej ha stannat på polismans tecken, ringa narkotikabrott samt för att ha gjort våldsamt motstånd i samband med gripandet. 

Efter förhör hävdes gripandet, mannen släpptes på fri fot. 

03:40 Drograttfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Björkskatan. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning. Mannen misstänks för grov olovlig körning, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen