06 maj 07:06, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Södermanland.

06.10 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 20-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits men två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. En har fått följa med för provtagning på grund av drogpåverkan.

02.57 polisen kallades till Kullbergska sjukhuset i Katrineholm med anledning av att en färdigvårdad patient vägrade lämna sjukhuset. Polisen träffade på personen som är en man i 40-årsåldern. Han blev misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav och fick följa med polisen för provtagning och förhör.

04.47 en polispatrull larmade SOS om att de under rutinpatrullering upptäckt en brand vid Ångaviken, öster om Nyköping. Vid en närmare kontroll av vad det var som brann visade det sig vara ett bostadshus. Polisen inledde klockan 05.45 en utredning om mordbrand och brandplatsen kommer att spärras av när räddningstjänsten är klar med släckningsarbetet. Polisens kriminaltekniker kommer senare att genomföra en kriminalteknisk undersökning. Polisen har inte träffat på någon boende i huset och inte heller någon skadad och det är ännu inte klarlagt om någon kan ha befunnit sig i huset.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen