Sök på polisen.se

06 maj 07:08, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.30 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, en har omhändertagits på grund av berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstänkt drogpåverkan.

01.36 SOS-larm till polisen om brand utomhus på Skattegården i Linköping. Det visade sig vara en moped som brann. Branden släcktes av räddningstjänsten och polisen har påbörjat en utredning om skadegörelse genom brand. Polisen tar gärna emot tips och iakttagelser om hur branden har startat. Tipsa polisen på 114 14 eller via tipsformuläret på polisens hemsida.

03.29 polisen fick samtal om krossad glasruta på resecentrum i Linköping. Polisen åkte till platsen för att undersöka vad som hänt. Vid kontroll av lokalen där den krossade rutan satt anträffades en person. Då det rådde stora oklarheter om personen, en man i 25-årsåldern, har rätt att visatas i lokalen togs han med till polisstationen för förhör. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld genom inbrott. 25-åringen har tydliga tecken på drogpåverkan och misstänks för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.