06 maj 17:14, Trafikbrott, Jämtlands län

Jämtland, en summering av arbetet i trafiken under dagen

Vid 10-tiden stoppades en bilist i Stugun, Ragunda, efter  hastighetsöverträdelse. En ordningsbot (böter) utfärdades.

En stund senare stoppades ytterligare en bilist, denna gång efter riksväg 87 i Ragunda. Föraren hade kört 113 km/timmen på en 80-sträcka. Körkortet omhändertogs och en ordningsbot utfärdades.

Vid 11-tiden genomförde polisen också en flygande inspektion på en bil i Hammarstrand, Ragunda.

Strax före kl 12 stoppas en bilist för kontroll i Undersåker, Åre. Föraren saknade giltigt körkort  och blev misstänkt för grov olovlig körning. Bilen omhändertogs med stöd av trafikbrottslagen 7§. Det innebär att ett fordon som använts vid brott får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkandet inte är uppenbart oskäligt.

Under eftermiddagen fick en bilförare en ordningsbot efter hastighetsöverträdelse i Fors, Ragunda. En kvart senare fick ytterligare en förare ordningsbot av samma anledning, denna gång i Gevåg.

En trafikkontroll har också hållits på riksväg 87 vid Bispgården, Ragunda. En förare fick ordningsbot på grund av ett släp med körförbud. Patrullen kontrollerade även en chaufförs kör- och vilotider, utan några anmärkningar. Fyra flygande inspektioner genomfördes på fordon med brister. Dessa måste ombesiktigas. En tillsyn av ett fordon med farligt gods genomfördes också, utan några anmärkningar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen