Uppdaterad 07 maj 15:43

07 maj 06:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

21.43 Ulricehamn, Försök till mord
Polis larmas till en bostad vid Ringgatan med anledning av ett bråk på adressen och att någon ska vara knivskuren. På platsen anträffas en man med knivskador som körs till Borås sjukhus för vård. I bostaden befinner sig en annan person som tas med till förhör och förhörs som vittne. I bostaden ska det befunnit sig ytterligare två personer som lämnat platsen innan vi kommer till platsen. En av dessa ska vara gärningsmannen och polisen letar efter honom men är ej anträffad ännu. 

Uppdatering: 7/5, kl 15.30: Den skadade har avlidit av sina skador. Förundersökningen har därför omrubricerats till mord. Två personer har gripits och anhållits av åklagare. Båda är misstänkta för mord. Förundersökningen leds nu av åklagare Caroline Westerröd.

Ingen ytterligare information kan lämnas ut från polisen i nuläget.

00.51 Färgelanda, grovt olaga hot
Vid Hermelinvägen är det en yngre man med vänner som ser hur några personer bryter sig in i ett garage och tjuvarna försöker stjäla en parkerad bil. Den yngre mannen avbryter tjuvarna som då tar upp vad mannen uppfattar som ett vapen och riktar mot honom. Tjuvarna försvinner från platsen i en bil. Polisen kommer till platsen och tar upp en anmälan gällande inbrott och grovt olaga hot.

03.47 Trollhättan, drograttfylleri
I området runt Torpaskolan griper polisen en man som misstänks för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik. Detta efter att mannen vägrat att stanna för en kontroll och polisen påbörjade ett förföljande efter mannen. Till slut parkerar mannen sin bil och springer från bilen. mannen kunde efter en kort språngmarsch gripas av polisen.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen