07 maj 12:12, Trafikkontroll, Jämtlands län

Summering av polisens arbete i trafiken i länet under förmiddagen.

07:11 Östersund: Fem inspektioner av transport av farligt gods genomförs på Odenskogs industriområde. Samtliga inspekterade fordon är utan anmärkning.

07:49 Östersund: Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil på E45, Kläppe. Föraren får en ordningsbot och sitt körkort omhändertaget på grund av hastighetsöverträdelse. En flygande inspektion av bilen genomförs.

09:28 Östersund: Kontroll av yrkestrafik E45, Häggenås. En anmälan gällande olovlig körning upprättas. Tre flygande inspektioner samt tre körtidskontroller genomförs.

10:01 Järpen, Åre: En bilförare på Strandvägen får ordningsbot för att inte ha använt bilbälte. Cirka tjugo minuter senare bötfälls ytterligare en bilist av samma anledning. Bilen har körförbud. Vid tio i elva får en tredje bilförare ordningsbot för att inte ha använt bilbälte.

En lastbilsförare kontrolleras på samma ställe. Föraren visar sig sakna behörighet att köra lastbil. Lastbilen är avställd och har körförbud. Föraren får en ordningsbot och en anmälan gällande grov olovlig körning upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen