07 maj 16:04, Polisinsats/kommendering, Borås

Polisinsats i Göta efter uppgifter om att någon kan var beväpnad i en fastighet/lägenhet. Inga skjutvapen har hittats.

Polisen får in ett larm om att en man man ska vara beväpnad med en kniv utanför ett boende för missbrukare vid Kaptensgatan. När polis anländer kan de säkra den man som pekats ut, han bar en sk mattkniv. Ingen har blivit hotad av mannen vad polisen känner till.

Den man som bar kniven uppger dock att han varit inne i en lägenhet och där själv blivit hotad med ett eller flera skjutvapen. Lägenheten pekas ut och polisen bedömer att man måste kontrollera uppgifterna/genomföra en polisinsats på lägenheten.

Området i direkt anslutning till platsen spärras av av säkerhetsskäl och insatsstyrkan tillkallas. På plats finns även ambulans. Husrannsakan med syfte att söka efter vapen genomförs i en eller flera lägenheter.

Inga skjutvapen har hittats efter det att man sökt i två lägenheter/boenden. Polisen har dock tagit en kniv i beslag. Denna kniv ska har använts av en man som hotat och slagit en kvinna som bor på stället. Mannen har gripits. Han är misstänkt för misshandel och olaga hot. Han kommer att höras efter tillnyktring.

Ovan händelse var den som låg till grund för inledningen av hela insatsen. dvs ett bråk mellan två boende på missbruksboendet.

En anmälan om vapenbrott kommer även att upprättats. Underlaget till anmälan är de uppgifter som sedan leder fram till insatsen på plats.  

Insatsen är avslutad.

 

   

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen