08 maj 07:07, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.20 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 40-tal rutinärenden, huvudsakligen utan brottsmisstankar. en person har gripits, en har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och en har fått följa med för provtagning och förhör med anledning av misstänkt drogpåverkan.

00.04 i samband med en rutinkontroll av en bilist på Bergsvägen i Linköping uppstod misstanke om drograttfylleri på föraren, en man i 20-årsåldern. Han fick följa med polisen för provtagning och förhör varvid hans körkort också omhändertogs.

00.27 polisen fick ett SOS-larm om misshandel på en adress i Motala. Framme på platsen anträffade polisen en man som blivit misshandlad i ansiktet och huvudet.Polisen påbörjade en utredning om misshandel i relation eftersom den som misstänks för brottet har en relation med den drabbade.

00.56 en väktare meddelade till polisen att tre trasiga fönster upptäckts på Berzeliusskolan i Linköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse.

02.52 väktare meddelade till polisen att en dörr anträffats uppbruten efter ett inbrottslarm på Tanneforsgatan. Polisen åkte till platsen och det visade sig att någon försökt att bryta upp en dörr och göra inbrott. Polisen har påbörjat en utredning om försökt till stöld genom inbrott.

03.56 polisen fick uppgifter om att en person skulle ha blivit misshandlad i en bostad i Mjölby. Polisen åkte till bostade och sammanträffade med en kvinna som ska ha blivit utsatt för misshandel genom våld mot överkroppen. Kvinnan, som är i 40-årsåldern ska också ha blivit utsatt för grovt olaga hot i samband med misshandeln. Kvinnan har fått smärta men inga skador som krävde akutsjukvård.

Mannen anträffades också på platsen och han greps som misstänkt för dessa brott. Mannen fördes till polisstationen i Motala för förhör. Han är i skrivande stund fortfarande gripen.

06.06 polisen fick samtal om att två grävmaskiner i Mantorp blivit utsatta för stölder av belysning till ett värde av minst 30 000:- Enligt inringaren skulle det finnas spår på platsen men inringaren kunde inte vänta på polisen utan påstod sig vara tvungen att påbörja arbetet. Polisen har påbörjat en utredning om stöld utan brottsplatsundersökning.

Det finns inga andra brott eller händelser att rapportera om.

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen