08 maj 12:50, Narkotikabrott, Vilhelmina

Tre personer anhållna för bland annat narkotikabrott i Vilhelmina.

Under torsdagen greps och anhölls en man i Vilhelmina misstänkt för bland annat olaga hot, brott mot knivlagen och narkotikabrott. 

Senare anhölls ytterligare personer misstänkta för narkotikabrott. 

Omkring klockan 12.00 under torsdagen ska mannen först ha uppträtt hotfullt mot två personer på en bensinstation. Senare anträffade en polispatrull mannen och grep honom när han försökte ta sig in i en lägenhet. I samband med detta ska han även ha uttalat hot mot de personer som befann sig i lägenheten.

Vid gripandet fann polisen knivar på mannen samt en mängd narkotika. Vid provtagning av personen gav det så kallade snabbtestet också ett positivt utslag.

Efter inledande förhör med mannen fattade jouråklagare under kvällen beslut om att anhålla honom.

En kvinna som var i sällskap med mannen misstänks för ringa narkotikabrott genom eget bruk och innehav.

Senare under torsdagen anträffade polisen två män i samband med ett fordonsstopp i Vilhelmina. I fordonet hittades ytterligare narkotika. Även dessa personer har senare anhållits misstänkta för narkotikabrott. 

Presskontakt:
Oskar Lundberg, kammaråklagare
010-56 270 36

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen