09 maj 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

23.24 Göteborg, våld och hot mot tjänsteman.
En väktare har gripit två personer på Hjalmar Brantingsplatsen. De båda personerna hade varit mycket utåtagerande och försökt slå vakten. Vakten har varit tvungen att använda sina handfängsel för att lugna ner dem. En av dem har varit betydligt mer aktiv varför denne får följa med till stationen för vidare utredning. Den andra personen körs hem till sin bostad i Tuve.

00.31 Skövde, grov skadegörelse genom brand.
En patrull upptäcker att en bil brinner i området Södra Ryd varför man släcker den på egen hand. Finns bra vittnesuppgifter som polisen kommer att undersöka. Platsen spärras av för en teknisk undersökning. Lite oklart i skrivande stund hur många bilar det rör sig om totalt. Ingen gripen.

04.15 Tjörn, inbrottsförsök.
Ett kameralarm går tillhörande ett företag på Budalsvägen varför polis larmas dit. Man får information att två personer har setts inne på området samt med hjälp av en vinkelslip tagit sig in i en container inne på området. Patrullen tar sig in på området och letar rätt på den aktuella containern och där påträffas två personer som är kända av patrullen sedan tidigare. En anmälan skrivs och de båda personerna kan misstänkas för inbrottsförsök. De avlägsnas från platsen. En av dem kan även misstänkas för brott mot knivlagen samt innehav av misstänkt narkotika.

04.57 Göteborg, inbrott.
Ett vittne ser hur två personer tar sig in i ett café på Haga Nygatan varför man larmar polis. De båda personerna är maskerade samt rör sig inne bakom disken och där plockar saker som de lägger i plastpåsar. När polisen kommer kan man säkra två personer, en man samt en kvinna. Visar sig att de hade stoppat ner matvaror i kassarna varför det rör sig om ett mycket lågt värde. Kvinnan kan även misstänkas för narkotikabrott, eget bruk. De får följa med till stationen för provtagning samt sova ruset av sig.

05.47 Strömstad, inbrott.
En butik med solglasögon har haft inbrott och blivit av med en större mängd solglasögon. Någon har krossat en ruta för att sedan kunna ta sig in i butiken. Larmet har inte utlösts av någon anledning utan det var en väktare som ronderade som upptäckte inbrottet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen