09 maj 08:10, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. En person har omhändertagits för fylleri. Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:36 Drograttfylleri, Kalix
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på E10 vid Töre. Misstanke uppstår om att föraren, en man, är påverkad av narkotika. Han medtas för provtagning. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri. 

01:05 Olovlig körning, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Björkskatan, Luleå. Föraren, en man, saknar behörighet att köra. En anmälan gällande olovlig körning upprättas. 

01:21 Rattfylleri, Kiruna
Polisen ett samtal om en vinglig bilfärd i Kiruna. Polisen åker ut och påträffar bilen. Föraren blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning.

Mannen blåser 1,04 milligram alkohol per liter utandningsluft. Mannen grips misstänks för grovt rattfylleri. Efter förhör ska åklagare besluta om mannen ska anhållas. 

01:31 Rattfylleri, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Bergviken, Luleå. Föraren, en man, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Mannen blåser motsvarande 0,9 promille alkohol i blodet. En anmälan gällande rattfylleri upprättas och mannen får sitt körkort omhändertaget. 

03:22 Skadegörelse, Piteå
Polisen kontaktas angående ett bråk på en adress i centrala Piteå. Polisen åker till platsen. En person som finns på platsen, en man, misstänks för skadegörelse efter att han ska ha slagit sönder en ruta i trapphuset. Anmälan upprättas. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen