09 maj 08:52, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västerbotten.

Tre personer har omhändertagits för fylleri, en av dessa misstänks även för ringa narkotikabrott och våldsamt motstånd. Ytterligare två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

22:14 Skadegörelse, Skellefteå
Polisen kontaktas angående en skadegörelse på Norrböle. Personer har slagit sönder ruta/rutor på ett trapphus och därefter lämnat platsen. En anmälan gällande skadegörelse upprättas av polis som har varit på plats. 

22:15 Narkotikabrott, Vännäs
Polisen befinner sig på en adress i Vännäs tätort då de uppmärksammar en man som lämnar en bostad. Mannen visar tydliga tecken på att vara narkotikapåverkad. Misstänkt narkotika hittas också på mannen. Han tas med för provtagning och en husrannsakan utförs i bostaden. Anmälan upprättas gällande narkotikabrott genom bruk och innehav. 

23:22 Trafikbrott, Skellefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Solbacksvägen. Bilen saknar lysen framtill. Föraren vill inte godta böter varför patrullen istället upprättar en anmälan. 

23:44 Misshandel, Umeå
Polisen beordras till en bensinmack i Umeå med anledning av en misshandel. Två män i 20 respektive 30-årsåldern bråkar i butiken. Polisen håller förhör med inblandade samt med vittnen. Den ene mannen förs till sjukvård för att kontrollera sina skador. En anmälan och en motanmälan gällande misshandel upprättas. 

23:48 Trafikkontroll, Lycksele
Polisen upprättar en trafikkontroll vid rastplats Enebacken, Rusksele. Fem fordon kontrolleras och alla kan köra vidare utan vidare anmärkning. 

00:48 Viltolycka, Umeå
Polisen larmas om en singelolycka på E12, Norra länken. En taxi har kolliderat med en älg. Tre personer färdas i taxin, det finns inga uppgifter gällande personskador. 

Polisen har varit på plats för att dirigera trafiken. Eftersöksjägare kontaktas. Älgen ligger på sidan av vägen och ska tas bort på lördagsmorgonen. 

02:16 Bedrägeri, Umeå
Polisen kontaktas gällande två personer som har åkt taxi och därefter inte betalat sin resa utan istället sprungit från taxin. Polisen åker till Röbäck men kan inte återfinna personerna. Förhör hålls med taxichauffören och en anmälan gällande ringa bedrägeri upprättas. 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen