Sök på polisen.se
Uppdaterad 10 maj 11:59

09 maj 18:19, Olaga hot, Luleå

Polis avlossar skott i samband med ingripande, ingen person skadad.

Polis beordras till en adress på Hertsön i Luleå med anledning av ett bråk. På platsen ingriper Polisen mot en man f. -96 och i samband med detta avlossar en polisman ett skott. Ingen person skadas. Mannen grips och anhålls för Grovt hot mot tjänsteman, han släpps efter utredningsåtgärder men är fortsatt misstänkt för brott. Mannen är sedan tidigare dömd för våldsbrott, tillgreppsbrott och narkotikabrott.

Särskilda åklagarkammaren har inlett förundersökning gällande händelsen och kommer att utreda om något brott har begåtts från Polisens sida. Utredningen kommer bland annat att består av förhör med vittnen och en teknisk undersökning av polismannens vapen.

På grund av pågående utredning kommer inga ytterligare detaljer att lämnas kring händelsen innan förundersökningen är färdigställd.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.