01 mars 07:53, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av händelser i länet sedan klockan 22 i går.

Polisen i Östergötlands län har hanterat ett 130-tal händelser sedan klockan 22 i går kväll. Ingen person har gripits, 22 personer har omhändertagits för fylleri eller andra ordningsstörningar.

01.28 Trafikolycka, Norrköping
Två personbilar i kollision vid en rondell på Norra Promenaden i Norrköping. Fem personer drabbade, samtliga vakna och talbara. Två personer avförda med ambulans till sjukhus med nacksmärtor, en av de inblandade bilarna fick bärgas från platsen. Den ena bilen hade kört mot rött ljus och kört in i sidan på den andra bilen. Föraren i den vållande bilen, en man i 25-årsåldern, misstänkt för vårdslöshet i trafik samt drograttfylleri.

03.13 Misshandel, Norrköping
En man i 30-årsåldern anmälde att han blivit misshandlad av en taxiförare. Målsäganden ska ha åkt taxi hem tillsammans med sin fru och hamnat i bråk med taxiföraren över notan när de var framme. I samband med detta ska han ha fått flera knytnävsslag i ansiktet. Polis har varit på platsen och tagit upp en anmälan om misshandel, gärningsperson är i nuläget okänd.

03.39 Rattfylleri, Norrköping
En personbil körde av vägen på Ståthögavägen i Norrköping. Föraren lämnade platsen men kunde fångas in av polis bara minuter senare. Han hade 1,1 promille alkohol i blodet och är misstänkt för grovt rattfylleri. Den misstänkte är en man i 55-årsåldern.

04.16 Misshandel, Norrköping
Polis och ambulans larmades till Drottninggatan i Norrköping efter att en förbipasserande ringt 112 då det låg en skadad man på platsen. Mannen, som är i 20-årsåldern, fördes med ambulans till sjukhus där han kunde höras om vad som hänt. Mannen uppger att han blivit slagen i huvudet av en okänd gärningsperson och därefter fallit ihop på marken. En anmälan om misshandel med okänd gärningsperson kommer att upprättas.

06.22 Trafikolycka, Mjölby
En personbil ska ha kört av vägen, voltat och landat i en trädgård. Det ska röra sig om en A-traktor. Två drabbade personer, men ingen verkar vara allvarligt skadad och ville inte följa med ambulans. Fordonet har tagits i beslag, och vittnen håller på att höras, för att ta reda på vem som kört och hur olyckan har gått till.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen