Uppdaterad 01 mars 18:22

01 mars 09:38, Farligt föremål, misstänkt, Stockholm

Vid kontroll på en adress i Bredäng har patrullen påträffat ett misstänkt farligt föremål i ett källarutrymme i en flerfamiljsfastighet.

Patrullerna har fotograferat föremålet och spärrat av det aktuella utrymmet i avvaktan på en bedömning av personal från Nationella bombskyddet. Boende påverkas inte i nuläget mer än att de inte kan gå ner i källarplanet.

Uppdatering klockan 11:00

Efter samråd med bombtekniker och kriminaltekniker kommer dessa att åka ut till adressen för att kontrollera föremålet på plats.

Uppdatering klockan 13:00

Tekniker från NBS och kriminaltekniker är på plats och kommer att undersöka föremålet. Förundersökning är inledd om förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Ingen är frihetsberövad.

Uppdatering klockan 15:00

I samband med att tekniker ska hantera föremålet kommer boende informeras och i vissa lägenheter kommer boende att utrymmas och i vissa lägenheter inrymmas.  

Det kommer också att göras vissa yttre avspärrningar.

Uppdatering klockan 18:20

Bombtekniker har undersökt föremålet och bedömt att kriminaltekniker kan ta över vidare undersökning.

De boende i de fyra lägenheter som evakuerades kan återvända till sina bostäder. Avspärrningarna i källaren och runt fastigheten kvarstår tills kriminalteknikerna är klara. 

Brottsrubriceringen kvarstår och ingen är frihetsberövad i ärendet.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen