10 mars 14:27, Polisinsats/kommendering, Göteborg

Polisen har genomfört en insats mot en lägenhet i Majorna. Brottsmisstanken var grovt vapenbrott.

Polisen har under eftermiddagen fått in information som rör ett grovt vapenbrott. En person bosatt i en lägenhet i Majorna har på goda grunder blivit misstänkt för att  ha tillgång till illegala vapen och även hotat med att använda dessa.

Av denna anledning så beslutar polisen att genomföra en insats mot den aktuella lägenheten och personen. Ett flertal enheter har varit delaktiga tillsammans med polisens insatsstyrka. Även ambulans har larmats till platsen av säkerhetsskäl. Polisen inleder en förundersökning med rubricering grovt vapenbrott.

Kl 16.24: Polisen inleder insatsen mot den aktuella lägenheten. Fastigheten bevakas av polis på alla sidor. Den misstänkte befinner sig i lägenheten och har kontakt med polisen men vägrar att komma ut.  

Kl 16.52: Förhandlare tillkallas.

Kl 17.10: Den misstänkte kan gripas efter det att förhandlare talat med mannen. Ingen person har skadats. Polisen genomför husrannsakan för att eftersöka vapen i lägenheten med biytor. Polisen har påträffat ett vapen i lägenheten. Samtliga utrymmen tillhörande lägenheten genomsöks.  

Förundersökningen rubriceras även grovt olaga hot.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen