11 mars 13:57, Polisinsats/kommendering, Helsingborg

Information till allmänheten om Operation Vårsol som just nu pågår i polisområde nordvästra Skåne.

Tidigare i veckan inleddes Operation Vårsol som ingår inom ramen av den nationella insatsen Operation Rimfrost. Under ett antal dagar kommer polisen nordvästra Skåne, kraftigt förstärkt med polisresurser från övriga landet, att genomföra ett operativt arbete mot den organiserade brottsligheten i nordvästra Skåne.

Region Syd har drabbats av bombdåd, mord och mordförsök, genom bland annat skottlossningar. Nästan uteslutande har det handlat om uppgörelser i kriminella kretsar, men faran för att tredje person ska fara illa har varit påtaglig, bland annat i samband med bombdåden.

Polisens arbete syftar till att bryta en trend som byggts upp och som pågått under lång tid. Polisen kan inte på egen hand lösa det komplexa problemet med brottslighet i form av bombdåd och skottlossningar. För att komma till rätta med det krävs omfattande långsiktigt arbete med kraftfulla förebyggande åtgärder från många aktörer i samhället.

Polisen kan inte gå in i detaljer för närvarande i insatserna utan kommer den närmaste tiden att redovisa resultaten för allmänheten; både genom traditionell media och våra sociala medier.

Det här innebär att du som nordvästskåning kommer att se en betydligt ökad aktivitet av poliser, kanske i ditt närområde. Vi är här för att öka tryggheten och säkerheten ytterligare, och lagföra personer som begår brott.

Har du tips och information om misstänkt eller kriminell verksamhet?
Ring polisen på telefon 114 14, eller lämna ditt tips via länken nedan. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen