11 mars 18:41, Sammanfattning vecka, Knivsta

POLISRUTAN - En sammanfattning av händelser och polisiära ingripande i Knivsta kommun mellan lördag 29/2 - fredag 6/3.

Lördag 29/2 –  fredag 6/3 i Knivsta kommun

Stöld av grävmaskinstillbehör m.m.

Mellan den 2.a och 3:e mars, måndag och tisdag, så stals 6 grävskopor av olika modell, 2 trumliftar och en vibrator till ett värde av ca 150 000:- vid Kvallsta på Ledingevägen. Vem har sett något fordon som lastar dessa saker på antagligen en lastbil eller sett någon åka från platsen ? Skoporna låg vid vägkanten i samband med fiberdragningar.

Möte om Grannsamverkan (GSV)

För att arbeta trygghetsskapande och förhindra inbrott minimera risken för att bli utsatt för inbrott så är en bra åtgärd att få igång grannsamverkan i det område man bor. Detta är ett koncept som bevisligen gör skillnad. Är du intresserad av hur du kan skydda dig själv från bostadsinbrott så kom till polisens informationsmöte den 18.e mars i Knivsta kommunhus kl. 19.00. Dessutom kommer möjligheten finnas att träffa Knivstas nya Kommunpolis Jonas Jeffsell och ställa frågor till honom

Hatbrott/Hets mot folkgrupp

På en skola i Knivsta Kommun har det förekommit att elever bland annat gjort Hitlerhälsningar och pratat kränkande om homosexuella. Detta är något som både skolväsendet och rättsväsendet ser mycket allvarligt på och brottet faller under kategorin ”Hatbrott”. Med anledning av dessa händelser var Kommunpolisen på skolan i veckan för en allvarlig diskussion om innebörden av att begå dess handlingar, inte minst konsekvensen för dem som utsätts för förtryck och kränkningar. Bl.a. så blev det en dialog om Sveriges grundlagar, där bl.a. yttrandefriheten gicks igenom och dess undantag som gör att man inte får uttrycka sig som man vill. Att dessa typer av brott kan påverka en elevs framtidsplaner, både för den som utför brottet och den som blir utsatt, klargjordes. Vikten av att kunna samarbeta med alla typer av människor kan ju vara livsavgörande. Brotten är polisanmälda.

Du som är förälder kanske inte har barn på berörd skola men frågan gällande respekt för allas lika värde, en av grundbultarna i en demokrati, är något du kan lyfta med ditt barn. Ta gärna diskussionen.

Läs mer om polisens arbete med hatbrott i länken efter artikeln.

29:e februari – 6:e mars 2020

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN I KNIVSTA - Antal

Inbrott i butik Tobak och ett kassaskåp tillgripet         1

Böter Trafikbrott Varav 3 omhändertagna körkort. Återigen böter utskrivna för handhållet telefonanvändande           8

Våld i Nära Relation Barn som utsatts för brott           1

Tips/Telefonsamtal Om brott m.m. från medborgare   18

Kontrollerade Personer/Fordon               38

Trafikolycka  Singelolycka med bil som voltat. Inga personskador  1

Ett URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT - Antal

Anmälan om bidragsbrott  Försäkringskassan anmälare                    1

Anmälan om stölder av mobiltelefoner - Återkommande brott med ungdomar som blir av med sina telefoner av både kända och okända gärningspersoner                      3

Anmälan om Stöld av elskoter  Stulen i förråd på Emil Sjögrens väg                      1

Viltolyckor   1

Anmäla brott eller tipsa polisen  :

Ring 114 14 eller på bifogad länk kan du tipsa polisen, finns på Polisen.se :

https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/

Pågående brott / färsk gärning: Ring 112

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen