13 mars 05:43, Stöld/inbrott, Ockelbo

En anmälare kontaktade polisen och uppgav att två män uppförde sig konstigt vid en stuga.

Polis åkte mot platsen som var Vittersjö Fäbodar. Under tiden polisen åker mot platsen åker även vittne och målsägaren till den aktuella stugan för att se vad som hände på plats.

Innan polisen kommer till platsen så kan målsägaren och ett vittne ingripa mot två personer som har gjort inbrott i en stuga. En av gärningsmännen flyr och en grips av allmänheten och överlämnas till polisen.

Under tiden som polisen utreder brottet på platsen så har samma personer som gripit förste gärningsmannen påträffat även gärningsman två och de grep honom. De grep honom på det signalement de tidigare hade iakttagit då mannen flydde.

Båda männen fördes till polisstation i Gävle och efter förhör anhölls båda männen av åklagare för grov stöld. Gärningsmännen är från Gästrikland och kända av polisen sedan tidigare.

Polisen vill tacka allmänheten som hjälpte till att gripa de två gärningsmännen.

Allmänheten hade fotograferat gärningsmännen och agerat lugnt och bestämt när man grep personerna. Vid detta gripande var även gärningsmännen lugna när de insåg att de inte kunde fly längre.

Ett mycket bra agerande från allmänheten som hela tiden informerade poliserna vad de gjorde och vad som hände på platsen.

Förundersökningen leds av åklagare vid Åklagarkammaren i Gävle.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen