13 mars 07:09, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Tre personer har gripits, se notis nedan.

00.01 Polisen larmades till en matbutik på Hospitalsgatan i Norrköping. Det hade gått larm om att någon fanns i butiken och en ruta var sönderslagen. Polis åkte dit, men ingen person fanns kvar i lokalen. Det är oklart om något har stulits. Polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott.

01.49 Polisen larmades om att det var ett pågående inbrott på en restaurang i Vasastan, Linköping. Ett larm med kameraövervakning visade att två personer fanns i lokalen. När polis kom dit fanns ingen kvar och ingen kunde spåras upp. Det är oklart hur personerna hade tagit sig in i lokalen. Eventuellt har det stulits en mindre summa kontanter.

01.53 Polisen fick samtal om en bilstöld. Bilens tekniska utrustning visade positionen och att två personer satt i den. Den stod still på E4 i norrgående riktning nära Norsholm. Det var en elbil och batteriet var slut. Polis kom dit och anträffade tre personer som inte på ett rimligt sätt kunde redogöra för varför de hanterade bilen. Samtliga tre greps, misstänkta för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel. De är i 25-, 30- och 30-årsåldern.

02.58 Väktare meddelade att det hade gått larm i en matbutik på Gamla Lasarettsgatan i Norrköping. Någon hade krossat en ruta för att ta sig in. Ingen fanns kvar när polisen kom till adressen. En anmälan om stöld genom inbrott upprättades.

03.35 Det hade gått larm i en butik i Kisa. Polis och väktare åkte mot adressen. Väktare var först på plats och fick syn på en man som hade varit inne i lokalen. Polis kom dit och tog över kontroller på mannen, som är i 25-årsåldern. Det är oklart vad som kan ha stulits, men polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott. Mannen blev inte gripen eftersom de åtgärder som behövde utföras ordnades på plats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen