13 mars 18:25, Sammanfattning vecka, Knivsta

POLISRUTAN - Samhällsinformation och ett urval av händelser i Knivsta kommun 7/3 - 13/3

Lördag 7/3 – fredag 13/3

INSTÄLLT möte om Grannsamverkan (GSV)
Som en försiktighetsåtgärd i förebyggande syfte har polismyndigheten valt att ställa in mötet om grannsamverkan den 18e mars i Knivsta kommunhus kl. 19.00. Anledning till detta är för att undvika ha många människor samlade på ett och samma ställe och på så vis bidra till att försöka begränsa smittspridningen av Coronaviruset. Detta är som sagt en försiktighetsåtgärd i förebyggande syfte.

Information om Coronavisuset
Om man har frågor om Coronaviruset så kan man ringa nummer 113 13 som är Sveriges nationella informationsnummer. Hit kan du ringa för att ge och få information om större olyckor och kriser samt ställa frågor generellt om virusutbrottet som inte har med sjukdomssymptom att göra. För ren sjukvårdsrådgivning vid symptom så är det telefonnummer 1177 som gäller.

Bra hemsidor att söka information på gällande Coronavisuset är: Folkhälsomyndighetens hemsida https://www.folkhalsomyndigheten.se/ eller www.krisinformation.se som är myndighetsgemensam och drivs av Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB).

Sammanfattning av händelser och ingripande i Knivsta
När man ringer till 112 och behöver polis så kopplas man till polisens Regionledningscentral (RLC). På RLC gör man prioriteringen på om det behövs skickas en polisbil eller inte och i så fall hur många bilar som ska skickas. När RLC tar emot ett samtal så skapas en Händelserapport, eller HR. Även de yttre polisernas egeninitierade jobb läggs upp som HR, t.ex. en trafikkontroll.

Totalt sett under veckan som gått, lördag 7/3 – fredag 13/3 så registrerade RLC 44 stycken HR kopplade till Knivsta kommun. Vanliga HR som kommer in är att en bilist vinglar på vägen, några sådan HR har även registrerats denna vecka likaså trafikbrott och trafikolyckor. Några händelser som däremot stuckit ut under veckan i Knivsta kommun är fyra stöldrelaterade ärenden:
- I en restaurang har det varit ett inbrott. Tekniker har varit på plats.
- I en kiosk har inbrottslamet gått av okänd anledning, inget tillgripet.
- En bil har blivit stulen
- Ett bostadsinbrott.

Anmäla brott eller tipsa polisen :
Ring 114 14 eller på bifogad länk kan du tipsa polisen, finns på Polisen.se :
https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/
Pågående brott / färsk gärning: Ring 112

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen