14 mars 06:35, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med normal arbetsbelastning. Tre personer, utöver nedanstående, har omhändertagits för fylleri. I ett av fallen upprättas en anmälan gällande hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Polisen har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Polisen har även hanterat ett antal ärenden kopplat till psykisk ohälsa. 

Här följer ett urval av nattens händelser 00:00–07:00:

00:24 Narkotikabrott, Luleå: Polispatrull beordras till en krog där en påverkad kvinna i 20-årsåldern omhändertagits. I samband med detta har misstänkt narkotika påträffats. Kvinnan får följa med för provtagning och omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En anmälan gällande narkotikabrott eget bruk samt innehav upprättas.

03:52 Rattfylleri, Luleå: En personbilsförare, en man i 20-årsåldern, som stoppas i Innerstaden misstänks vara berusad och blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Han får följa med för provtagning. En anmälan gällande rattfylleri upprättas.

Övrigt: En viltolycka utan personskador har anmälts till polisen under natten.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.