14 mars 07:56, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 71 ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Totalt har sex personer omhändertagits för fylleri eller medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri och/eller narkotikabrott. Två personer har gripits.

23.41 Polisen larmades med anledning av ett bråk i en bostad i Malmköping. En man hade misshandlat en kvinna. När polis kom till platsen hade mannen lämnat i bil. En polispatrull anträffade bilen och mannen greps misstänkt för misshandel och olaga hot. Kvinnan fick uppsöka sjukhus för kontroll och eventuell vård.

23.57 Polis larmades av flera trafikanter om en bil som färdades i fel riktning på E4, vid Jönåker. Bilen kördes norrut i södergående riktning och uppgavs vingla kraftigt. Polis åkte ut och bilen stoppades genom att polisen prejade föraren av vägen strax innan avfarten till Bergshammar. Föraren, en man i 50-årsåldern, togs med för provtagning och han greps misstänks för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

01.17 Polis larmades till en restaurang i centrala Eskilstuna då en kvinnlig gäst omhändertagits av ordningsvakter efter att ha gjort motstånd när hon skulle avvisas. Polis åkte till platsen och en anmälan om våld mot tjänsteman upprättades. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, avvisades från platsen av polis.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen