Uppdaterad 15 mars 07:28

14 mars 22:25, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens händelser

23:12 Misshandel, Ålidhem Umeå

Polis skickades till Ålidhem gällande misshandel mot två personer. Ett ungdomsgäng hade frågat efter alkohol och då målsägande hade sagt nej, fick ena målsägande ett slag i ansiktet och den andra målsägande ett isblock kastat i huvudet. Patrullen höll förhör med målsägande och letade efter de misstänkta i området. Patrullen skrev två anmälningar gällande misshandel.

00:08 Misshandel Vännäs

Ordningsvakter ringde till polisen gällande misshandel på Hotellet i Vännäs. Då patrullen kom till platsen uppdagades att det var tre personer som varit aktiva i misshandel mot varandra och mot vakterna på platsen. Det rör sig om två män i i 25- 30 års åldern som misshandlat varandra samt en kvinna i 45 års åldern som är misstänkt för våld mot tjänsteman.  Patrullen tog upp anmälan och mot anmälan gällande misshandel samt anmälan våld mot tjänsteman. Patrullen har delat på parterna.

00:36 Inbrott Tempo Bureå

Flertalet patruller samt hundpatrull skickades till Tempo i Bureå då det inkom inbrottslarm från butiken. Patrullerna kunde konstatera att larmet var skarpt och de genomsökte butiken samt letade gärningsmän i närområdet. Hundpatrull har spårat i området, det har gjorts brottsplats undersökning och polisen har kunnat säkra spår på platsen. Det är i nuläget oklart vad som är tillgripet från butiken.

01:22 Misshandel Hedlunda Lycksele

Patruller skickades till Hedlunda i Lycksele gällande misshandel. Initialt var det flertalet personer inblandade, men då patrullerna kom till platsen framkom det att det var två personer som slagits med varandra och de andra hade försökt gå emellan. Patrullerna på platsen höll förhör och skrev anmälan och motanmälan gällande misshandel. Det var två män i 20 års åldern som slagits med varandra och den ena av männen omhändertogs enligt LOB.

02:33 Narkotikabrott Högfjällshotellet Hemavan

Vid kontroll av person vid Högfjällshotellet i Hemavan misstänktes en man i 30 års åldern för narkotikabrott eget bruk, Mannen kördes till sjukstugan i Tärnaby för provtagning. Efter provtagning och förhör frigavs mannen.

(Följande uppdateringar skrivna av kommunikatör Marie Andersson)

02:55 Narkotikabrott, centrala Umeå

En man påträffas i centrala Umeå. Han misstänks för ringa narkotikabrott. En anmälan upprättas.

03:20 Narkotikabrott, centrala Umeå

Polis kontaktas med anledning av en mycket berusad ung man. Patrull åker till platsen och mannen misstänks vara påverkad av narkotika. Han får följa med för provtagning och förhör.

03:28 Olaga intrång, Umeå

Inbrottslarm har gått i en fastighet Öst på stan. En ung man påträffas på platsen.

Polispatrull håller förhör och skjutsar hem mannen.

En anmälan gällande olaga intrång upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen