15 mars 00:10, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens händelser i länet

22:54 - Trafikbrott. Stenstan, Sundsvall

Polis stoppar och kontrollerar en personbil som de observerat köra mot rött ljus vid en järnvägsövergång. Polis utfärdar en ordningsbot.

23:54 - Narkotikabrott. Birsta, Sundsvall

Polis kontrollerar en man i 20-årsåldern. Vid kontrollen uppstår misstanke om att mannen är påverkad av narkotika. Mannen medtas till provtagning och förhörs. En anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

00:16 - Skadegörelse. Centrala Härnösand

Polis kallas till centrala Härnösand med anledning av skadegörelse. Enligt uppgift ska två adresser ha fått rutor krossade. Polis skriver anmälan gällande skadegörelse och genomför utredningsåtgärder för att kunna identifiera den skyldige personen/personerna.

01:22 - Narkotikabrott. Stenstan, Sundsvall

Polis kontrollerar en man i 20-årsåldern. Vid kontrollen uppstår misstanke om att mannen är påverkad av narkotika. Mannen medtas därför till provtagning och förhörs. En anmälan gällande ringa narkotikabrott eget bruk upprättas.

01:45 - Trafikbrott. Centrala Sollefteå och Kramfors

Polis har vid ungefär samma tidpunkt stoppat och kontrollerat två personbilar i de två städerna. Förarna som båda var män i 20-årsåldern har fått motta böter för att ha haft felaktigt ljus/ljuskombination på deras bilar.

04:25 - Rattfylleri och grov olovlig körning. Ramvik, Härnösand

Polis stoppar och kontrollerar ett fordon. Föraren, en man, blåser positivt i polisens sållningsinstrument och medtas till provtagning. Polis skriver en anmälan på rattfylleri och grov olovlig körning.

04:30 - Skadegörelse. Resecentrum, Örnsköldsvik

Polis kallas till adressen med anledning av skadegörelse. Polis träffar där på några unga män som sätts i samband med brottet. Polis skriver anmälan gällande skadegörelse.

04:33 - Misshandel. Centrala Sundsvall

Polis kallas till en restaurang med anledning av bråk på platsen. Väl där konstateras att det skett en misshandel. Polis identifierar en misstänkt man och håller förhör på platsen. Polis skriver en anmälan gällande misshandel alt grov misshandel, ofredande och ringa narkotikabrott eget bruk. I nuläget inte känt vilka skador som målsäganden åsamkades.

Sammanfattnigsvis har det varit en natt med normal arbetsbelastning där polisen även har utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte har resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen