15 mars 07:55, Sammanfattning natt, Södermanlands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 54 ärenden av olika karaktär i polisområde Södermanland. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Totalt har sju personer omhändertagits för fylleri eller medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri och/eller narkotikabrott.

21.58 Polis larmades till en adress utanför Ärla, Eskilstuna, med anledning av ett bråk i en bostad. En man hade blivit hotad med ett tillhygge av en kvinna. Polis åkte till platsen och kvinnan greps. Hon greps misstänkt för grovt olaga hot, olaga hot samt misshandel. Kvinnan anhölls senare efter beslut av åklagare. Mannen ska inte ha behövt föras till sjukhus.

01.25 Polis larmades med anledning av ett pågående inbrott hos ett företag i området Högbrunn, Nyköping. Polis åkte till platsen och efter spårning med hundpatrull hittades två personer, en man i 30- och en man i 50-årsåldern, i anslutning till ett fordon utanför företagets område. De båda männen togs med för provtagning och fordonet de satt i har tagits i beslag. Mannen i 30-årsåldern misstänks för olaga intrång och ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen i 50-årsåldern misstänks för olaga intrång, brott mot knivlagen och ringa narkotikabrott eget bruk.  

04.52 Räddningstjänst, polis och ambulans larmades med anledning av en misstänkt brand i en lägenhet på Högbergsgatan, Trosa. En lägenhet var fylld av rök och en person befann sig därinne. Personen kontrollerades på plats och fick följa med ambulans till sjukhus. Rökutvecklingen bedömdes bero på en torrkokning och det fanns ingen spridningsrisk. Det finns ingen misstanke om brott.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen