15 mars 07:57, Sammanfattning natt, Jönköpings län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Här följer ett urval av nattens händelser.

07.00 Polisen har sedan klockan 22.00 i går kväll hanterat 55 ärenden av olika karaktär i polisområde Jönköping. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Totalt har 14 personer omhändertagits för fylleri eller medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri och/eller narkotikabrott. En person har gripits misstänkt för brott.

23.46 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på Kråkerydsvägen, Habo. Olyckan var en singelolycka där en personbil hamnat i diket och fem personer, alla i övre tonåren, drabbats.  Tre personer fördes till sjukhus i ambulans. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläget. Föraren av bilen misstänks för vårdslöshet i trafik.

02.36 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till en trafikolycka på Burserydsvägen, Smålandsstenar. En a-traktor hade kört av vägen och in i ett träd. Två personer drabbades i olyckan och båda fördes till sjukhus. Polisen har inga uppgifter gällande skadeläget. Föraren misstänks för olovlig körning och rattfylleri. Fordonet har tagits i beslag.

02.42 Anmälan om våldtäkt upprättad efter att en person uppgett att hen blivit våldtagen i en bostad i en mindre ort i Jönköpings län. Målsägande fördes till sjukhus för undersökning enligt sedvanlig rutin i våldtäktsärenden. En man har gripits och förundersökning är inledd om våldtäkt, och av hänsyn till brottsoffret kommer ytterligare uppgifter inte att lämnas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen