Uppdaterad 15 mars 12:54

15 mars 11:11, Bedrägeri, Skåne län

Äldre uppmanas att vara vaksamma på coronabedrägerier.

Det har kommit till polisens kännedom att äldre personer blir uppringda av personer som erbjuder sig att handla åt dem med anledning av det rådande coronaviruset. Polisen kan inte utesluta att bedragare kan utnyttja denna situation och vill därför uppmana äldre personer till att vara extra vaksamma. Lämna inte under några omständigheter ut pengar i förskott eller kort och koder till personer du inte känner. Behöver du hjälp med att handla matvaror eller dylikt, ta själv kontakt med anhöriga, grannar eller de grupper som organiserar denna typ av hjälp. Blir du uppringd utan att själv ha initierat kontakten kan det röra sig om ett bedrägeriförsök. Hör i så fall av dig till polisen på 114 14.

Uppdatering: En äldre kvinna i Hässleholm har blivit uppringd av personer som arbetat enligt ovanstående modus. Polispatrull har varit på plats och hört kvinnan. En anmälan om försök till bedrägeri upprättas.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.