Uppdaterad 16 mars 19:05

16 mars 12:03, Rån, Sölvesborg

Bankrån på Södergatan, Sölvesborg.

En bank på Södergatan har utsatts för ett rån när två maskerade gärningsmän hotade personal med ett pistolliknande föremål och tvingade till sig kontanter. Efter rånet lämnade de båda rånarna platsen på en moped eller motorcykel av scootermodell.

Flyktfordonet anträffades sedan brinnande på Rundgatan en stund efter rånet.

Personer som har sett eller hört någonting som kan vara av intresse för polisen ombeds att ringa till ledningscentralen via  11414.

Uppdatering: Två personer har gripits av polis som misstänkta för rånet. Det går i nuläget inte att utesluta att fler personer varit inblandade i rånet varpå polisens arbete på platsen fortsätter.

Uppdatering: Polisens tekniker har genomfört en undersökning av brottsplatsen för att säkra eventuella spår. Det förmodade flyktfordonet är bärgat från platsen för vidare undersökning.

Dom två personerna som tidigare greps är numera anhållna, det rör sig om två män födda -83 samt -98.

Polisen har genomfört dörrknackning i området för att fånga upp vittnen. Har du uppgifter att lämna om händelsen men inte fått prata med polis ännu? Ring då oss på 114 14 för att lämna tips.

Polisen arbete på brottsplatsen är klart. En anmälan om grovt rån har upprättats. Med hänsyn till utredningen lämnas för närvarande inga fler uppgifter.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen