Uppdaterad 17 mars 13:41

17 mars 09:04, Rån, Hedemora

Personrån i Hedemora

Under morgonen har en busschaufför blivit utsatt för vad som tillsvidare rubriceras som rån. En man har gått in i bussen och kastat ett föremål mot busschauffören och i direkt anslutning till detta tillgripit en jacka med innehåll från chauffören. I samband med händelsen finns även uppgifter om att mannen haft ett föremål med sig för att understryka hot i samband med händelsen. 

Innan polis hann fram till platsen avvek mannen. Strax därefter inkom samtal från ett näringsställe om att en man betedde sig märkligt i flera avseenden. Signalementet var sådant att det kunde förutses att det var samme man som tidigare. 

Mannen påträffades kort därefter och frihetsberövades. I samband med det senare har bland annat busschaufförens jacka med innehåll kunnat säkras. Mannen gripen och i skrivande stund avvaktas eventuellt anhållningsbeslut. Brottet kan i samband med detta komma att omrubriceras. 

(Uppdatering kl 13:40)

Den aktuelle mannen har anhållits.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen