20 mars 07:18, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.30 polisen har hittills hanterat ett 40-tal rutinärenden i polisområde Östergötland. Två personer har gripits, ingen har omhändertagits men en har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drogpåverkan.

04.37 samtal till polisen från väktare om att ett inbrott hade upptäckts i Hulje, Mjölby. Någon har krossat en glasruta och därefter tillgripit föremål, bl a en dator. Polisen har varit på platsen och påbörjat en utredning om stöld genom inbrott samt genomfört en platsundersökning. Det finns ingen misstänkt.

05.03 inkom samtal till polisen om ett misstänkt inbrott på ett företag på resecentrum i Linköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott efter att en uppbruten dörr hade upptäckts. Polisen gjorde också en platsundersökning för att säkra spår. Strax efter ringde en person från pendeltåget mellan Linköping och Norrköping och berättade att det fanns en misstänkt man på tåget. Den misstänkte mannen skulle blöda, samt bära på två hinkar med spritflaskor. När pendeltåget rullade in på resecentrum i Norrköping kunde polisen gripa mannen som misstänkt för inbrottet. Han ska nu förhöras och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen. Mannen är i 45-årsåldern.

05.25 samtal till polisen om ett inbrott i en bostad i Åby, Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om grov stöld genom inbrott. I närheten av brottsplatsen anträffades en misstänkt person, man i 40-årsåldern, som greps misstänkt för brottet. Mannen misstänks ha haft föremål från inbrottet med sig. Mannen kommer att förhöras och därefter kommer åklagare att fatta beslut om den fortsatta förundersökningen.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen