Vi har för tillfället problem med att lista våra polisstationer på webbplatsen. Använd istället sökfunktionen för att hitta kontaktuppgifter till och information om polisstationer.

20 mars 16:05, Sammanfattning vecka, Knivsta

POLISRUTAN - en sammanställning med urval av händelser i Knivsta kommun

Fredag  13/3 –  Fredag 20/3

I veckans polisruta sammanfattar vi veckan som gått med ett urval av de händelser och ingripande som skett i kommunen. Du kan även ta del av annan information som är av intresse i kommunen just nu.

Grannsamverkan (GSV)

Grannsamverkan är ett mycket bra redskap till att minska brottsligheten i sitt område. Enligt en genomgång av internationell forskning som Brottsförebyggande rådet (Brå) har gjort minskar brottsligheten i genomsnitt med ungefär en fjärdedel där man har grannsamverkan. Läs mer om grannsamverkan på Brå:s hemsida https://www.bra.se/forebygga-brott/forebyggande-metoder/grannsamverkan.html

Tyvärr blev vi tvungna att ställa in det informationsmöte som polisen tänkt ha om Grannsamverkan i Knivsta i onsdags den 18e mars. Det kommer dock att komma fler tillfällen längre fram. Men vill du veta mer eller kanske till och med är redo att dra igång? Skicka då ett mail till grannsamverkan-lpo-uppsala-knivsta.po-uppsala@polisen.se så får du hjälp där.

Sammanfattning av händelser i Knivsta

När regionledningscentralen, RLC, tar emot samtal från 112 så skapar dem ett HR (Händelserapport), likaså lägger dem upp ett HR när polisen gör egeninitierade jobb, t.ex. upprättar en trafikkontroll eller att man skrivit en ordningsbot etc. 

Från fredag eftermiddag 13/3 till fredag eftermiddag 20/3 så registrerade RLC 56 stycken HR kopplade till Knivsta kommun. En blandning av samtal har inkommit, bl.a. om bilister som kör vingligt på E4an. Polisen stoppade en av dessa bilister där personen kom att misstänkas för Grov olovlig körning samt Drograttfylleri. Stort tack till inringaren där!

Här följer ett urval av händelser som sticker ut lite:

Våld mot tjänsteman. I måndags förmiddag den 16e mars så var flera polispatruller i Knivsta med anledning av en mopedist försökt köra på en polis. En patrull skulle kontrollera en moped som framfördes av en pojke i mellersta tonåren på Södervägen i Knivsta. När en polis klev ur bilen för att stoppa mopeden försökte pojken att köra på polisen, varpå polisens hand träffas av mopeden. Pojken avvek sedan från platsen på sin moped. Flera patruller deltog i sökinsatsen efter pojken, som hittas inne på en toalett i en skola. Pojken blev misstänkt för våld mot tjänsteman alt. grovt våld mot tjänsteman och kördes hem till sin vårdnadshavare. Pojkens moped togs i beslag.

Tågstopp. RLC har fått samtal om en person som korsade järnvägsspåren i Knivsta. Detta renderad i att all tågtrafik var tvungen att stoppas under ca 20 minuter tills polisen fick tag i personen.

Inbrott. Ett inbrott i en restaurang där gärningsmännen blev avbrutna och sprang från platsen samt ett inbrott på en byggarbetsplats där verktyg till ett högt värde stals. Vet du något om inbrottet så lämna gärna tips till polisen genom att ringa 114 14. 

Anmäla brott eller tipsa polisen:

Ring 114 14 eller på bifogad länk kan du tipsa polisen, finns på Polisen.se :

https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/

Pågående brott/färsk gärning: Ring 112

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen