20 mars 22:21, Trafikolycka, personskada, Ljusdal

Polispatrull har krockat med träd i samband med förföljande.

RLC mottog 22:07 samtal om att ett fordon framfördes mycket vårdslöst i Färila. En patrull beordrades till platsen och klockan 22:21 försökte patrullen stoppa det aktuella fordonet. Föraren av fordonet valde dock att inte stanna på polismans tecken och ett förföljande inleddes.

Förföljandet, som uteslutande gick på landsväg med mycket låg trafikintensitet pågick i cirka 7 minuter. I samband med att patrullen kom fram till en skarp kurva på LV696 körde polisfordonet av vägen och in i ett träd. Föraren av polisfordonet kunde själv ta sig ur fordonet. Polismannen som satt på passagerarplats satt under cirka 40 minuter fastklämd i fordonet och räddningstjänsten fick hjälpa till att få ut passageraren ur fordonet. Både föraren och passageraren har förts till sjukhus men de kunde båda själva gå från sitt fordon till ambulansen.

Det flyende fordonet undkom kontrollen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen