21 mars 08:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 70-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Det har varit en något lugnare fredagsnatt än vanligt och inga större ärenden finns att rapportera om. Polisen har omhändertagit berusade personer, åkt på larm om bråk, fått samtal om ungdomar som smällt smällare eller spelat hög musik från bilar, hanterat personer med psykisk ohälsa, biträtt ambulanspersonal, m.m., m.m. Ett par exempel:

00.35 Polisen stoppade en mopedbil på Industrigatan i Linköping. Föraren, en man i övre tonåren, blev misstänkt för drograttfylleri. Passagerare, en något yngre kvinna, blev misstänkt för ringa narkotikabrott. Båda togs med för provtagning.

01.07 Polisen fick samtal om en man som gick på Riksvägen vid Himmelstalund, Norrköping. Han verkade försöka stoppa bilar. Polis kom dit och mannen var kvar. Det visade sig att han hade krossat en ruta på badet intill, och då skadat en hand. Polisen körde honom till sjukhuset, och där blev han stökig och polisen använde OC-sprej för att få kontroll på honom. Mannen blev misstänkt för skadegörelse och blev avvisad. Han är i 45-årsåldern.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen