21 mars 08:02, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 60-tal ärenden mellan kl 22 och 06. En person har gripits, se notis nedan.

23.29 Ordningsvakter kontaktade polisen om att det hade varit bråk på Trädgårdsgatan i Jönköping. Ett tiotal personer skulle vara inblandade i bråket. Polisen skickade flera patruller till platsen och försökte ta reda på vad som hänt. Ett flertal män i 20-25-årsåldernkontrollerades. Ärendet slutade med att en person fördes till polisstationen för störande av allmän ordning, där han fick lugna ner sig. Han var ej gripen. En annan blev misstänkt för ringa narkotikabrott och togs med för provtagning. En krog hade drabbats av skadegörelse med krossat glas. En person hade lindriga sårskador av detta.

23.55 Det hade gått ett larm i en företagslokal på Birger Jarlsgatan i Värnamo. Någon hade krossat en ruta och flera personer syntes inne i lokalen på en övervakningskamera. När polis kom dit fanns ingen kvar. Polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott.

00.08 Polisen fick larm om att en man skulle ha misshandlat en kvinna i deras gemensamma bostad i centrala Jönköping. Polis kom till platsen och mannen fanns kvar. Han greps, misstänkt för misshandel i relation. Under natten anhölls han av åklagare. Mannen är i 50-årsåldern. Den drabbade kvinnan var inte i behov av ambulans.

I övrigt har polisen hanterat en del berusade personer, utfärdat böter för trafikbrott, utfört kontroller, etc.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen